Home / Myntväxlare

För snabb och effektiv avgiftsupptagning ombord

Cambist myntväxlare är en enkel och effektiv trafikkassa för avgiftsupptagning ombord på bussar och spårvagnar. Emottagna mynt sorteras lätt i respektive mynttub och rätt växel ges genom att trycka fram önskat antal mynt ur varje tub. Myntväxlarens delar är tillverkade i specialverktyg anpassade efter varje mynts tjocklek och diameter, för att säkerställa felfri funktion år efter år. Växlarens tuber är dessutom låsbara för att förhindra att mynt trycks fram av misstag, exempelvis då växlaren förvaras.

Cambist myntväxlare för effektiv avgiftsupptagning i kollektivtrafik.

Myntväxlaren kan fås med upp till åtta mynttuber i valfri kombination. Den levereras med upphängningsplåtar för betalbord och krokar för bussförarväska (art.nr 307). I händelse av en myntreform eller utgivning av nya mynt så kan växlaren lätt anpassas för detta. Vi tillhandahåller kompletta myntenheter eller ombyggnadssatser med tillhörande instruktioner.

En del i ett avgiftsupptagningssystem

Oavsett vald valörkombination kan myntväxlaren anbringas våra olika betalbord och blir då en lättarbetad, stationär enhet i bussen. Den kan också lätt häktas fast på en bussförarväska för att bli en mobil avgiftsupptagningsenhet eller för att lätt tas med när du lämnar bussen.

Våra betalbord underlättar snabb och enkel avgiftsupptagning och växelåtergivning. Med ergonomi som utgångspunkt tillverkar vi betalbord som inte bara passar bussen utan också föraren. Med hjälp av olika fästanordningar kan borden lätt installeras i de flesta bussmodeller. 

Coin tables by Cambist. Shown here is coin table no.98240 with coin guide and bag holder.

Cambist betalbord produceras i ett antal olika utföranden varav ett flertal är anpassade för att rymma en biljettmaskin. Alla bord är försedda med myntledare anpassade för Cambist myntväxlare. Myntledaren, med valörskena, underlättar snabb sortering av mynt i rätt mynttub. Borden kan också förses med krokar eller hållare för väska.

Stativ

Vi levererar olika lösningar för installation av betalbord i bussar; golvstativ, justerbara väggstativ eller fästkonsoler för förargrindar. Vi offererar gärna ytterligare alternativ skräddarsydda för dina behov.

Flexibla produkter – flexibel produktion

Cambist AB har sedan 1969 utvecklat och tillverkat mynthanteringsprodukter för avgiftsupptagning inom kollektivtrafik. Vårt motto har alltid varit flexibilitet, både vad gäller anpassning av våra produkter efter kunders krav och anpassning av vår egen produktion för hög leveranssäkerhet. Alla delar i våra produkter tillverkas i våra egna formar och verktyg hos ett flertal leverantörer runt om i Sverige. Vårt kontor, utvecklingsavdelning och monteringsanläggning finns i Norrtälje, 60 kilometer nordost om Stockholm.

Kontakt

Vi hjälper gärna till att föreslå produkter och modeller för ditt fordon och dina specifika önskemål. Kontakta oss för ytterligare information och en offert. Låt oss hjälpa dig optimera avgiftsupptagningen ombord din buss idag!

Epost: info@cambist.se
Tel. 0176 17245
Eller använd det här kontaktformuläret!

Cambist myntväxlare för avgiftsupptagning på buss och tåg.

6-tubs myntväxlare. Vi bygger myntväxlaren helt efter dina behov. 1-8 mynttuber för valfria valörer i vilken kombination som helst.

Cambist myntledare för myntväxlare.

En 7-sektioners myntledare. Myntledaren byggs för att passa varje unik myntväxlarmodell.

Cambist myntbord med myntledare och väskhållare.

Ett myntbord modell 98240 med 4-sektioners myntledare och väskhållare för bussförarväska nr.303. 

Cambist biljettång.

Cambist biljettång. Finns med olika gapdjup och rund- eller symbolklipp. 

Cambist stativ för myntbord och myntväxlare.

Bordsstativ nr.224 för montering på vägg eller förardörr, justerbart i höjd och position. 

Fare collection made easy with this conductors bag and dispenser from Cambist

Bussförarväska nr.307, här med en 5-tubs myntväxlare. Perfekt kombination för t.ex. konduktör för avgiftsupptagning på tåg eller färja.

Cambist chaufförsbörs med myntväxlare.

Börs nr.306/special med slejfar för myntväxlare. 

Cambist drivers bag no.311 with 5 tube coin dispenser

Bussförarväska nr.311, här med en 5-tubs mynväxlare. Perfekt kombination för t.ex. konduktör för avgiftsupptagning på tåg eller färja.

Cambist väskhållare för bussförarväska och konduktörsväska.

Väskhållare för bussförarväska nr.307, 311 eller 312. Två modeller. Nr.216 för montering på vägg och nr.215 för montering på myntbord.